TAIDETERAPIA

Taiteen avulla voi käsitellä mieltä painavia asioita. Taiteen avulla voi houkutella esiin sen, mikä kaihertaa. Tekeminen voi auttaa selkeyttämään suunnitelmia, laittamaan näkyville toiveita ja sitä mikä estää niitä toteutumasta.

Suru, harmi, epätietoisuus, ihmissuhteet, toivottomuuden tunne. Esimerkiksi näitä voi käsitellä taiteen tekemisen keinoin.

Henkilökohtaisessa tapaamisessa hahmotellaan käsiteltävää aihetta ja annetaan sitten mielen työstää aihetta kuvaksi / veistokseksi / ympäristöteokseksi – tutkitaan mikä kulloinkin parhaalta tavalta tuntuu.

Tapaamisessa ei ole tarkoitus tuottaa taideteoksia, vaan taidetta käytetään välineenä. Tekijä saa itse päättää mitä teokselle istunnon jälkeen tapahtuu.

Taideterapiaa EI PIDÄ SEKOITTAA psykoterapiaan, eikä sen avulla käsitellä esimerkiksi traumoja tai muita pitkäikaista hoitoa vaativia ongelmia. Psykoterapiaan hakeudutaan terveydenhuollon kautta.

Ota yhteyttä ja pohditaan onko taideterapia juuri sinulle sopiva tapa käsitellä asiaasi!

tarja@sekuvain.fi

Minulla on ratkaisukeskeisen taideterapeutin koulutus (Alfa Partners) ja olen Ratkaisukeskeiset Taideterapeutit ry:n jäsen. Olen lisäksi saanut Mieli ry:n kriisipuhelinpäivystäjän koulutuksen – ja toiminut tehtävässä.

Ratkaisukeskeisestä taideterapiasta ei saa KELA-korvausta.

Yksi tapaaminen on 60 minuutin mittainen ja sen hinta on 60 €.

Konsultaatiopuhelu/-email on maksuton.