Särkilahti BLÅ

Kuoreveden entinen kirkkoherranpappila on nähnyt monenlaista elämää pappilatoiminnan lakkauttamisen jälkeen. Mm. leirikeskuksena ja juhlapaikkana toiminut rakennus palvelee nyt taidetta – politiikasta, uskonnosta ja syrjinnästä vapaana alueena.

Rakennus on riisuttu seitsemänkymmentälukuisista, tuolloin ah niin muodikkaista lastulevyistä ja hirsiseinät saavat nyt hengittää taidetta vuosisataisilla keuhkoillaan.

Talo on saanut taiteilijanimensä värinsä mukaan, jonka se on saanut pintaansa roosan pappila-ajan jälkeen.

Rakennus toimii nyt, lähes aatamin ja eevan asussaan, ensisijaisesti työtilana ja kätkee sisäänsä kaksi salia, hallin, residenssin, myymälän ja pienen kahvilan. Kaikki toiminta keskittyy, lämmityssyistä, kesäaikaan. Mutta silloin otetaankin ilo irti koko kompleksista!

Talvisin Sekuvain liikahtaa asiakkaiden tykö. Kysy liikkuvista työpajoista: tarja@sekuvain.fi

Talon kursseja ja muuta toimintaa pyörittää Tarja Jakunaho, artenomi, maalari, eläintenhoitaja, ratkaisukeskeinen kuvataideterapeutti, käsikirjoittaja/ohjaaja ja kuvataiteen (ikuinen) opiskelija. Yksittäisillä kursseilla voi olla myös vierailevia opettajia.

Tarja on lähtöisin pohjoisesta Suomesta, ja siksi BLÅn salossa liehuu Lapin maakunnan viiri!

Toimintaa pyöritetään täysin omin pienin varoin – siis sillä mitä taloon kesän aikana tulee. Pieni pääsymaksu (5€) sisältää kahvin/teen. Toimintaa voi tukea varaamalla oman ryhmävierailun, osallistumalla kursseille, asioimalla vanhan ajan verkkokaupassa ja ostamalla myymälän ja kahvilan tuotteita paikan päällä.

Kiitos kannatuksestanne ja tervetuloa tutustumaan!

YHTEYSTIEDOT