KESÄ 2024 NÄYTTELYT

16.6.-7.7.2024

ISO SALI:

RIITTA KOLOSALMI:

KOLOT

Kolosalmen elämä on yhtä taidetta. Kolonkulman Kolojärvi-tilalla asuva Riitta hyödyntää jopa klapit, jos näkee niissä hienon ajan jäljen: KOLON, jonka luonto on laataksi kaivertanut.

Hän kaivertaa myös itse – ja painaa paperille, kankaalle, vanhalle vaatteelle. Tuttavien lahjoittamat lakanat saavat uuden elämän verhoina, liinoina, takkeina.

Tässä retrospektiivisessä näyttelyssä näemme Riitan vedoksia, kankaita, painolaattoja ja kenties keramiikkaakin. Mustepiirrokset ja maalaukset jäävät odottamaan seuraavaa näyttelyä!

Iso sali täyttyy väreistä ja oivalluksista – puhtaasta tekemisen ilosta!

PIENI SALI:

PASI PEHKONEN ja HEIKKI ISO-AHOLA:

YHTÄ TYHJÄN KANSSA

Näyttely ylistää tyhjyyttä, jonka eräs pandemia elämäämme asetteli. Pehkosen maalauksia karanteenin ajalta täydentää ääniteos, jonka on luonut Heikki Iso-Ahola.

Pasi Pehkonen (vas.) on Kajaanissa v. 1965 syntynyt teatteritaiteen maisteri, taiteilijan omin sanoin: valosuunnittelija / -teknikko, roudari, joutomies ja wannabe-kuvataiteilija. 

Heikki Iso-Ahola (oik.) on äänisuunnittelija, miksaaja, äänitaiteilija – sound designer, mixer, sound artist.

Näyttelyn ääniteos toistetaan c-kasetilta katsojan valinnan mukaan. 

Lisää infoa näyttelystä, taiteilijan sanoin, löydät täältä.

10.-31.7.2024

ISO SALI: 

ELLA TORVINEN

KAKSI MARJAA

Ajatuksia elämästä. Näkemyksiä maailmasta, jossa usein kuljemme yksin. Inspiroivia oivalluksia siitä, että tarvitsemme tukea toisiltamme.

Näyttelyssä esillä akryylimaalauksia sekä huovutettuja töitä.

Ella Torvinen on Oulussa asuva pintakäsittelijä-maalari ja lastenhoitaja. Hän on itseopinnut taiteilija, joka maalaamisen lisäksi haastaa itseään taiteilemaan myös luonnonmateriaaleja käyttäen.

Takana on jo parikymmentä näyttelyä Oulun ja Kainuun seudulla. Tämä on Torvisen ensiesiintyminen Keski-Suomessa!

PIENI SALI:

HILKKA PIRINEN

VALON VARTIJAT

Valon vaikutelmia, paikallisia maisemia, ihmisen ja luonnon rinnakkaiseloa, ajan kiertokulkua ja vuodenaikojen hetkellisyyttä.

Hilkka Pirinen on eläkkeellä oleva opettaja ja harrastajamaalari, joka kokeilee ja opiskelee eri tekniikoita kuvien rakentamiseen.  Aiheet löytyvät yleensä läheltä, pienimuotoisesti, luonnon ominaisuuksista. Valo, puut, kasvit, kukat, vedet ja kivet kertovat luonnon arvokkuudesta ja ovat osa ihmisen mielenmaisemaa. Taiteenharrastajien yhteisö Mäntän Kiusalassa tarjoaa rauhallisen ja inspiroivan ympäristön harrastuksen toteuttamiseen. 

2.8.-1.9.2024

TARJA JAKUNAHO

JÄLJELLE JÄÄ TAIDE

Pahvipuristimelta, nuotiolta ja metallikeräykseltä pelastettua. Kierrätystaidetta siis.

Lisää näyttelystä täällä.

Näyttelyt ovat avoinna ke-su klo 13-19. Muina aikoina sovitusti.

Sisäänpääsymaksu, 5€, sisältää kahvin/teen.